Mijn naam is Frans Nijpels (1982) geboren en getogen in de Watergraafsmeer. In 2006 ben ik afgestudeerd als arts, de studie volgde ik aan de Universiteit van Amsterdam. Nadien heb ik ruim drie jaar als basisarts op verschillende afdelingen in het Flevoziekenhuis in Almere gewerkt; de interne geneeskunde, de spoedeisende hulp en de intensive care. Met deze ervaring op zak, ben ik in 2009 aan de huisartsopleiding begonnen, die ik in 2011 met succes afrondde.
Tijdens mijn huisartsopleiding heb ik een jaar in de Czaar Peterbuurt en een jaar in Almere in een huisartspraktijk gewerkt.
Mijn keuze voor het huisartsenvak is gebaseerd op het feit dat je als huisarts werkelijk contact met mensen hebt. We kunnen ontzettend veel met relatief weinig middelen, door gestructureerde en vooral persoonsgerichte zorg te bieden. Omdat aanvullende diagnostiek onder handbereik is, en apparatuur voor diagnostiek en behandeling in de praktijk steeds betaalbaarder en betrouwbaarder wordt, is het mogelijk om in de eerste lijn hoogwaardige zorg te leveren. Ik ben erg trots op ons vak.
Dat wij in 2013 nog aan het avontuur 'duo-praktijk' wilden beginnen, temidden van al het geweld van zorgverzekeraars, zorg-agglomeraten, open markt investeerders en gezondheidsfabrieken, wordt vooral ingegeven door het feit dat ik geloof dat een patiënt gebaat is bij efficiënte en persoonsgerichte zorg. U heeft een vast aanspreekpunt voor al uw gezondheidsvragen, en krijgt altijd dezelfde gezichten te zien. Bovendien zorgt onze kleinschaligheid ervoor dat we geen management-laag nodig hebben, en dat verbeteringen snel en zonder administratieve rompslomp gerealiseerd kunnen worden.
Naast mijn werk als huisarts ben ik ook werkzaam geweest als docent voor de geneeskundeopleiding aan het AMC. Door toenemende drukte in de praktijk heb ik ervoor gekozen om mij voorlopig vooral op mijn werk in de praktijk te richten, en ben dan ook niet meer in vaste dienst van het AMC. Ik blijf aan het AMC verbonden als "extern docent", wat mij meer vrijheid geeft om zelf mijn onderwijsagenda te bepalen.
Tot ziens in onze praktijk!
Laurien van Drooge
Mijn naam is Laurien van Drooge, ik ben geboren en getogen in Amsterdam en de studie geneeskunde heb ik aan de UvA gedaan.
Tijdens de studie ben ik actief geweest bij de internationale geneeskunde studenten vereniging (IFMSA), in dat kader heb ik onder andere seksuele voorlichting gegeven op middelbare scholen en cursussen voor medisch studenten over uiteenlopende onderwerpen georganiseerd.
Al in het eerste jaar van de studie wist ik dat ik huisarts wilde worden en al snel na het behalen van mijn artsenbul ben ik gestart met de huisartsopleiding.
Na het afronden van de huisartsopleiding heb ik in verschillende praktijken als waarnemend huisarts gewerkt. Overal heb ik met plezier gewerkt, en veel ideeën opgedaan, maar wat ik gedurende dit jaar gemist heb, is het langduriger contact met patiënten. Een van de meest waardevolle aspecten van het huisartsenvak is juist die langdurigere relatie.
Hierdoor is het mogelijk dat wij in samenspraak met u tot de beste zorg komen. Welke verklaring voor de klachten zou er kunnen zijn, waar liggen uw grootste zorgen en hoe kunt u zelf de situatie beïnvloeden? Bij het bepalen van het beleid zullen wij dus ook gebruik maken van uw eigen ideeën, naast onze medische beoordeling.
Als uw huisarts willen wij voor u het eerste aanspreekpunt zijn bij alle vragen op het gebied van gezondheid en ziekte. Door onze positie in de gezondheidszorg kunnen wij u adviseren waar u het beste terecht kunt met uw zorgvraag. Steeds vaker zullen wij voorstellen zelf de diagnostiek of behandeling uit te voeren. Zo kunt u voor veel behandelingen snel en dicht bij huis terecht of kunnen wij u na een eerste onderzoek gericht verwijzen.
Om de zorg voor u zo goed mogelijk te organiseren zullen wij de komende jaren veranderingen doorvoeren in de praktijk, hierbij kunt u denken aan het instellen van een apart spreekuur voor behandelingen door de assistente, het aanschaffen van extra apparatuur en een betere bereikbaarheid mede door gebruik van de website.
Sommige veranderingen hebben al plaatsgevonden of zullen snel volgen, andere veranderingen vergen meer tijd en zullen misschien ook niet direct zichtbaar zijn.
Ik kijk uit naar een gezonde en vertrouwde samenwerking!